2 Mart 2017 Perşembe

NE YAPARSANIZ YAPIN, İNKAR EDEMEZSİNİZ: ÇÜNKÜ EVRİM VAR...

Okumayı dün bitirdiğim bu kitabı, Eskişehir'de Osmangazi Tıp Fakültesi'nde Radyoloji hocası olan bir doktor arkadaşım yazmış. Evrim hakkında 20'ye yakın kitap okumuşumdur, bu kadar sistematik ve derli toplu yazanına rastlamadım diye hatırlıyorum. Ben kendimi evrim ile ilgili çok okumuş ve yeterli bilgi sahibi zannederken, Prof. Dr. Tamer Kaya'nın benden kat kat ilerde olduğunu gördüm. Tam 84 kaynaktan yararlanarak yazdığı kitabını bitirmem neredeyse 2 ayımı aldı (bu arada aynı anda 4 kitap okuduğumu da belirtmeliyim). Küçük punto, dar satır aralığı ve 627 sayfa olmasının da bunda rolü var tabii. Tekrar söylemek gerekirse evrim hakkında bilmek istediğimiz her şey var bu kitapta. Özellikle de çok üzücü ve inanılmaz bir şekilde, iktidarın evrimi kitaplardan çıkarttığı bu günlerde. 

Galileo Galilei'nin hikayesi gibi: Galileo, "Dünya dönüyor ve yuvarlak" dediği için zindana atılır. Galile küflü zindanlarda çok çeker. Karanlık ve gıdasızlık yüzünden gözlerini kaybeder. Farelere yem olacağını hissedince papazların önünde diz çöküp yalvarır ve düşüncelerinden vazgeçtiğini söyler. O her ne kadar "çok pişmanım" diye ağlasa da dostlarına "eppur si muove" (ama dünya yine de dönüyor) diye fısıldamadan yapamaz. Galile o günden sonra insan içine çıkmaz. Küçük beldede, kuytu bir eve çekilir. Yine mekanik ve matematik üzerine düşünür ama artık ağzını bile açmaz.
Taa ancak1982 yılında Vatikan Galileo'nun itibarını geri verir. O da Stephan Hawking'in Papa 12. Pius ödülünü "Galileo'nun itibarını geri vermezseniz bu ödülü almam" demesi üzerine.

Demem o ki bizim engizisyon benzeri yöneticiler ve din adamları her ne kadar "evrim yoktur" dese de "evrim bal gibi vardır" ve her geçen gün yeni kanıtlarla daha da ispatlanacaktır. 

Hele evrimin olmadığını ispatlama görevini
ülkemizde Adnan Hoca denen zat-ı muhterem kendi üzerine almışsa, evrim kesin olarak vardır. Bunun kanıtı da kedicik dediği daha evrimleşememiş yaratıklardır... :)